Geschiedenis van Galerie de Tweeling

Oprichting en naam

De Galerie is opgericht in 1975 in Nijmegen onder de naam van galerie Lossertpoirt. Deze naam refereerde aan het oude stadspoortje dat zich onder het gebouw bevond waarin de galerie werd gevestigd. Met de verhuizing naar de Sterreschansweg veranderde de naam in galerie de Tweeling.

Beeldentuin

In 1989 was er wederom een verhuizing. Deze verhuizing naar 'de Buitenhof' in Weurt vervulde een droom van Marion en Ad Merx. Hun ideaal was namelijk om een beeldentuin te realiseren. Bezoekers ervaren de beelden geplaatst in deze oase, de unieke tuin, als heel bijzonder. Door de regelmatige wisseling van beeldhouwwerken zijn er vele bezoekers die met regelmaat terugkomen om weer te genieten.

Advies

Steeds vaker krijgen we ook vragen om advies over de aankoop en plaatsing van een kunstwerk. Natuurlijk adviseren wij u graag. Leidt deze advisering tot kunstaankoop in het atelier dan worden kosten van advisering niet berekend.

Nieuwsoverzicht

Liesje bij oma op schoot, 2016

Laat je portret schilderen

Van een portret blijf je jaar na jaar genieten. Het is meer dan een afbeelding; het brengt karakter in beeld. Ad Merx schildert in opdracht portretten van kinderen en volwassenen.

lees meer
Preiveld, olieverf

Altijd welkom...

Wilt u het werk van Ad Merx bekijken? Dan bent u van harte welkom in het atelier en de presentatieruimte van Ad Merx.

lees meer