Portretten

Portretteren is een manier om mensen te leren kennen. Juist door gesprekken met de geportretteerde is het mogelijk om een beeld te creëren van de persoon die voor je zit of staat. Bij kinderen werkt dat weer anders dan bij volwassenen. Volwassenen stralen meer levenservaring uit terwijl kinderen heel puur zijn, nog zonder vooroordelen. Hun reacties, enthousiast of juist schuchter, komen terug in het beeld dat ik van ze neerzet.

Een reeks momenten

Een portret is geen statisch gegeven, maar een beeld wat door interactie ontstaat. In ca. 3 sessies van 1,5 uur leg ik een reeks momenten vast. Zo ontstaat er een beeld van de persoon die voor mij poseert.

Portret in opdracht

Met regelmaat portretteer ik in opdracht. Zo'n portret wordt vaak cadeau gegeven ter ere van een feestelijke gebeurtenis zoals een bruiloft, verjaardag, jubileum of pensionering. Door mijzelf en mijn familie regelmatig te portretteren blijf ik mij op dit vlak vrij ontwikkelen, zonder de druk van een opdrachtgever.

Liesje bij oma op schoot

Marion

Marloes

Laura

Laura

Zelfportret

Oskar

Marloes

Matisse Vloet

Liam

Maarten van Veen

Cato

Olle

Marion in Frankrijk

Na Nietsche

Femmeke

Nieuwsoverzicht

Liesje bij oma op schoot, 2016

Laat je portret schilderen

Van een portret blijf je jaar na jaar genieten. Het is meer dan een afbeelding; het brengt karakter in beeld. Ad Merx schildert in opdracht portretten van kinderen en volwassenen.

lees meer
Preiveld, olieverf

Altijd welkom...

Wilt u het werk van Ad Merx bekijken? Dan bent u van harte welkom in het atelier en de presentatieruimte van Ad Merx.

lees meer