Portretten

Portretteren is een manier om mensen te leren kennen. Juist door gesprekken met de geportretteerde is het mogelijk om een beeld te creëren van de persoon die voor je zit of staat. Bij kinderen werkt dat weer anders dan bij volwassenen. Volwassenen stralen meer levenservaring uit terwijl kinderen heel puur zijn, nog zonder vooroordelen. Hun reacties, enthousiast of juist schuchter, komen terug in het beeld dat ik van ze neerzet.

Een reeks momenten

Een portret is geen statisch gegeven, maar een beeld wat door interactie ontstaat. In ca. 3 sessies van 1,5 uur leg ik een reeks momenten vast. Zo ontstaat er een beeld van de persoon die voor mij poseert.

Portret in opdracht

Met regelmaat portretteer ik in opdracht. Zo'n portret wordt vaak cadeau gegeven ter ere van een feestelijke gebeurtenis zoals een bruiloft, verjaardag, jubileum of pensionering. Door mijzelf en mijn familie regelmatig te portretteren blijf ik mij op dit vlak vrij ontwikkelen, zonder de druk van een opdrachtgever.

  Liesje bij oma op schoot

  Marion

  Marloes

  Laura

  Laura

  Zelfportret

  Oskar

  Marloes

  Matisse Vloet

  Liam

  Maarten van Veen

  Cato

  Olle

  Marion in Frankrijk

  Na Nietsche

  Femmeke

  Nieuwsoverzicht

  Liesje bij oma op schoot, 2016

  Laat je portret schilderen

  Van een portret blijf je jaar na jaar genieten. Het is meer dan een afbeelding; het brengt karakter in beeld. Ad Merx schildert in opdracht portretten van kinderen en volwassenen.

  lees meer
  Preiveld, olieverf

  Altijd welkom...

  Wilt u het werk van Ad Merx bekijken? Dan bent u van harte welkom in het atelier en de presentatieruimte van Ad Merx.

  lees meer